Kinek ajánlom? A paleoétrend kedvelőinek, de mindenki másnak, aki diétázik és aki nem. Finom kiadós és könnyű elkészíteni. Nem tartalmaz fehér cukrot, lisztet és tejterméket.
Hozzávalók:
- 7 db egész tojás + 3 db tojás sárgája
- 8 dkg nyírfacukor (vagy egyéb édesítő)
- 4 közepes, édes alma
- 20 dkg darált mák
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 50 dkg magozott meggy (fagyasztott is lehet)
A tetejére:
- 3 tojásfehérje
- 5 dkg nyírfacukor
- Az almát megpucoljuk és lereszeljük, a meggyet kimagozzuk.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra (légkeverésen 170), és egy 27 centis kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
- Szétválasztjuk a tojásokat, három fehérjét félre teszünk. A maradék fehérjéket a nyírfacukorral kemény habbá verjük. Forgassuk bele a sárgákat, majd a mákot, a szódabikarbónát, a reszelt almát, végül a meggyet.
- A masszát a formába öntjük és 30 percig sütjük.
- A 30 perc leteltével verjük kemény habbá a három tojásfehérjét a cukorral, (én saját befőzésű diétás fekete szederlekvárt tettem bele a cukor helyett), majd simítsuk el a sütin, egy kanál végével húzzunk bele csúcsokat. Tegyük vissza a sütőbe még 20 percre. A hőt vegyük vissza 130 fokra és már kóstolgathatjuk is az ízletes mákos–meggyes-almás paleo sütinket....jó étvágyat!