Ha valami nagyon különlegességet szeretnél, ez neked szól!
Hozzávalók:
8 db tojásfehérje
½ kg porcukor
1 mokkáskanál ecet, vagy citromlé
10 dkg laposra vágott mandula (10 szem a tetejére kell)
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Akkor jó, ha a hab a habverőn marad és nem csorog vissza a tálba.
Ezután hozzákeverjük a citromlevet. vagy ecetet, majd beleforgatjuk a mandulaforgácsot. Hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük 80-100 fokra. A masszát 4 részre osztjuk, a tepsit kibéleljük sütőpapírral és 22 cm-es átmérőjű habot simítunk a sütőlapra.Légkeveréses sütőbe kettőt süthetünk így egyszerre.
Ha szétrepedezett és már kezd megkeményedni, a színe épp csak rózsaszínű, akkor el kell zárni a gázt és ½ órát hagyni kell száradni.
A krém összetevői:
8 db tojás sárgája,
10 dkg cukor,
1 adag jó erős kávé,
20-25 dkg vaj
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kávét és állandó keverés mellett sűrűre főzzük nagyon alacsony hőfokon. Még melegen hozzákeverünk 20-25 dkg vajat. Hagyjuk kihűlni.
A lapokat megkenjük a krémmel és a tetejére is krémet teszünk.Ezután a félre tett mandulával díszítjük. Ízlés szerint díszíthetjük marcipánnal és dekorcukorral is. Jó étvágyat!
Kérlek, nézz körül még itt is: angelitkristaly.hu