A zöld kávébab tulajdonképpen nem más, mint olyan kávé, amit nem pörköltek meg. Színe a nevéből is adódik zöld, de érettebben barnás-sárgás-pirosas. A kávé finom ízét a pörkölés adja meg, de az eljárás közben sok benne lévő értékes és jótékony hatású anyag megsemmisül. A pörköléstől mentes zöld kávénak sok pozitív egészségügyi hatása lehet. Ezt a kávébabfajtát újabban előszeretettel használják fogyókúrák kiegészítésére is. Ahogy a zöld tea a zöld kávé is valóban segítheti a fogyást és az ideális testsúly megőrzését, de vigyázat nem csodaszer. Nem rendelkezik természetfeletti zsírégető képességekkel, így akik csak ettől várják a kilók csökkenését azok csalódni fognak.
Tanulmányok a zöld kávébabról
A zöld kávébab klorogénsavat és polifenolokat tartalmaz. Több tanulmány azt mutatja, hogy a klorogénsav gyorsítja az anyagcserét, és ezáltal hozzájárul a fogyáshoz. Egy diabétesz folyóiratban vizsgálatokat végeztek metabolikus szindrómában szenvedő egyéneken: a kutatók megállapították, hogy azoknál, akik kaptak zöld kávé kivonatot alacsonyabb lett a testtömeg indexük és testzsír százalékuk, mint azoknak a résztvevőknek, akik placebót kaptak. A kutatók szerint, egyik csoportban sem változtattak életmódot és mindkét csoportban azonos ételeket fogyasztottak.
A metabolikus szindróma (MS) több, egymással összefüggő anyagcserezavar együttes fennállását jelenti
Egy tudományos folyóirat, a Journal of International Medical Research egy másik tanulmányába bebizonyította, hogy azok a résztvevők, akik klorogénsavval dúsított instant kávét ittak lefogytak, mert csökkent a cukor felszívódása a szervezetükben.
Végül Journal szerint egy 2013-ben megjelent tanulmány szerint egereken laboratóriumi vizsgálatokat végeztek és a kísérletek igazolták, hogy a klorogénsavval kezelt egerek zsírszintézise csökkent és javult a koleszterin- és trigliceridszintjük is.
Ha még többet szeretnél a zöld kávébabról..........www.angelitkristaly.hu